måndag 26 september 2016

En sen uppdatering...

Frankrike
Vi känner oss lite rastlösa. Vi vill fram. Struntar i Andorra och Pyrenéerna nu. Thomas slutar röka.
I Frankrike får vi ingen superbild av fransmän. Vi blir för första gången lite griniga på varandra. Snyggt jobbat på 6 veckor i en liten husvagn ändå.
Vi stannar bara till vid franska rivieran en sväng. Men en sjysst camping och havet får oss att stanna 2 nätter. Vi drar vidare och så även sinnes-ovädret.

Fredag 16 september blev målet nått! Vi hittade en superstor särskilt hundvänlig camping med stor pool och restauranger. Vi fick en stor plats  och ett lugnt hörn. (De har tydligen också en mini-farm samt om man vill adoptera en hund så betalar de adoptionen och skjutsar en gratis till ett shelter.)

De har även ett dykcenter nära så jag blev himla sugen på att gå nån kurs.

Vi firar kvällen på kanske den godaste resturang vi båda ätit på. Någonsin.
Sesam heter stället. Vi var här två gånger sist vi var i Barcelona.
Deras 7 små tapas som man delar på är fantastiska rakt igenom. Ibland vet man knappt vad man äter men ALLT kn***ar i munnen!

De friterade? rullarna med nån slags champinjonstuvning i. Serverad med potatis, saffranskräm? och spenat. Sjukt goda, och jag gillar inte ens svamp!
De ostgratinerade gröna och röda tomater fick mig nästan att gråta.

Bara Sesam ensamt är typ värd en resa till Barcelona...

Under veckan har vi hittat en språkskola, börjat söka efter ett boende och skaffat mobilabonnemang. Och softat och badat i poolen förstås. Vädret är super nästan konstant och regnet som föll ett par kvällar var bara skönt. Jag har fått njuta av två rejäla åskväder också, och såg förmodligen mer stora blixtar än jag någonsin sett. Temperaturen har legat på typ 25-28 varje dag. Men hösten kommer även här.

Höstdagjämningen ser lite annorlunda ut här... Festivalen de Barcelona la merce pågår i 5 dagar och firar att hösten och den lite svalare årstiden kommer.
Ena dagen såg vi en ljus-show på ett hus.
En annan dag såg vi en demon- och drak/-parad som tågade igenom Barcelona city. Mängder av folk deltog och spelade trummor och så  tusentals åskådare.

Och här är en liten film från festivalen!

På söndagen var vi trötta och struntade faktiskt i den stora finalen med "fire-run" och maffigt fyrverkeri. Thomas tog en cykeltur på dagen och tog ett dopp i Medelhavet. Sen knackade ena campinggrannen på och frågade om vi ville ses på en öl på campingen. Så vad tusan, vi gick ner och käkade och socialiserade oss lite.

Camping-restaurangen har fruktansvärt god mat. Ostfylld pasta, grym mozzarella-pizza och den godast salladen någonsin. Förutom körsbärs tomater, rivna morötter och sallad så är det bitar av kryddad ost, päron och kanderade mandlar i. Dressingen smakar sött, kanske lätt av honung.
Jag kommer äta ihjäl mig i spanien!

Idag är det måndag och semestern "slut", tänkte vi... Men nu ska vi bada i havet så husletandet får börja i morgon istället.

/Fred ut

3 kommentarer:

  1. Verkar som sjukt bra mat att äta ihjäl sig på!!
    Ni verkar ha det fantastiskt 😊
    Hoppas ni hittar nåt mysigt boende snart så man kan få komma och hälsa på 😍
    Love you!

    SvaraRadera
  2. Ah men Jesus Amalia vad vi ska äta när du kommer. Finns typ 180 nåt sånt veggo/vegan restauranger här så... hur länge stannar du? ;) Puss på pannan!

    SvaraRadera