tisdag 6 september 2016

Amsterdam i dagarna 4.

På onsdagen började vi rulla mot Duisburg där det ska finnas en stor zoo-affär (Europas största?) men när vi bara är 2 timmar ifrån inser vi att vi också bara är 2 timmar från Amsterdam... Så vi svängde höger.

 
Sent på kvällen kommer vi fram till en camping i utkanten av centrum. Campingen är stor och ligger på typ en halvö. Vid ingången möttes vi av en mycket vänlig och energisk italienare som hette Bruno. Han visade oss var vi kunde stå på en parkering över natten och ger oss bra info om ditt och datt. Det är hans sista dag efter att han i 4 månader testat bo och jobba här, så vi fastnar en stund. Vi som var hungriga ville fort in till stan för att käka innan allt hann stänga. Bruno frågade tom om han fick bjuda oss på hemlagad middag. Vi ville in till stan och var lite tråkiga och tackade nej. Innan vi hoppade in i taxin kom han med en smörgås till oss. Tomaterna hade han smugglat med från Italien :)

 

Väl inne i den fina stan är det fullt ös. Taxin släpper av oss på ett stort torg med massor av folk, barer, enormt stora coffeshops och restauranger. 

 

Vi käkar en rätt sorglig middag serverad av sura servitriser och tar sen en nattlig promenad i staden med fin arkitektur och sneda hus.

 

I Amsterdam får man inte röka cig på coffeshops så barerna bjuder på nikotinfri tobak att rulla med. Lite ironiskt men jävligt bra och så luktar det ju bara det söta goda istället för stickig cig-lukt överallt.

 

Dagen efter fick vi se mer av campingen. Flummig som fan. Vid entrén låg ett torg där folk samlades och rökte gräs, spelade pingis och lyssnade på musik. Det fanns även en butik och en stor restaurang med goda vegetariska rätter. 25% av gästerna har dreads och ser ut som hippies. Det gillar vi också:)
Vår lilla camping udde.

Man kunde hyra stugor för två pers för billig penning. De charmiga och färgglada mini husen hade ett eget villa kvarter medan tälten verkade få stå där det fanns plats.
 

Mitt på campingen ligger en liten "gård" med gosiga getter och höns. På dagarna släppte de ut hönsen som sen sprätte runt och pickade i sig tältgästernas rester. Smart!

 
Perfekt, jag som alltid velat gosa med en höna!

Amsterdam är en superfin stad med alla kanalerna och passar bra att bara cykla runt och softa i. Jag älskar de gamla husen, de flummiga husbåtarna och att staden satsar på cykeltrafikanterna.
 
Skulle vara helt ok att bo på husbåt...

 
En av husbåtarna nära campingen. Med grafitti och trädgårdstomtar.

 
Fina pojkar

 
Sneda hus...

 

 
Vackra kanaler

Jag sover fortfarande typ 11 timmar per natt och hoppas det bara är gammal stress som ligger och pyr. Det är skönt att bara kunna sova och inte stressa över det.
Men kroppen mår bättre än på evigheter! Ryggen har varit bra länge redan och den enkla husvagnsängen är den bästa sängen jag haft tror jag. Även muskelvärk i nacke och armar har varit borta i fler dagar nu. Semestern börjar kicka in tror jag :)

 

På tal om det så har det gått cirka 5 veckor sedan vi flyttade in i vagnen och vi närmar oss Barcelona sakta men säkert.
Dags att sätta igång med mer Spanska-träning. 5 ord om dagen från och med nu!

 

/Boom and out

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar