lördag 3 september 2016

Vegetariskt mecka i Hamburg

Jag som hade ett vagt minne av att det var lite tufft att vara vegetarian i Hamburg för typ 15år, sedan vet knappt hur jag ska kunna välja bland alla vegetariska och veganska restauranger och caféer. Dessutom verkar många "vanliga" restauranger ha nåt för alla.


 


Leaf -www.restaurant-leaf.de

Vi lyxar till det och provar vegansk lyxrestaurang som även är en kock-skola. Som vanligt med "lyxrätter" så förstår man knappt vad man äter men det var gott! Speciellt förrätten.


 

Älskade väggarna på café Goodies!



Sinners and saints - www.saintsandsinners-stpauli.de

"Vanligt ställe" som hade en hel sida med rätter som alla gick att få veganska. I'm impressed! Mycket god mat!


 

En till vägg från Goodies.


Mamalichious -www.mamaknows.de

Frukostdags. Mastiga kanadensiska pannkakor med sirap och fruktsallad. Den grillade "mexikanska" mackan med smältost och jalapeños serverad med tomatröra och nachos-chips var grymt god.


Goodies - www.goodies-berlin.de

Wow! En Goodstore i jättevariant! Med veganskt café! Vi var dock på jakt efter lunch så vi köpte bara chai-latte, kaffe, blåbärs cheesecake och äppelkaka med vaniljsås att ta med.


 

Tompa handlar kakor i stora affären :)


Happenpappen - Www.happenpappen.de

Vi avslutade med ett veganskt hamburgerställe med 7 olika vegetariska hamburgare. De hade även nåt de kallade hamburgertallrik, 7 olika. Vår var fullspäckade med god sallad, guacamole, vegansk majonnäs, grillade Seitan bitar och nacho-chips. Nyttigt och riktigt gott!


"Hamburger-tallrik"

1 kommentar: