fredag 7 oktober 2016

Att leta hus i Spanien och annat spännande...




Thomas har fått vara chaufför vår tid här. Jag har inte kört en enda gång faktiskt. Trafiken är kaos i stan och det är trångt. Det sjukaste är att flera av de stora rondellerna här saknar linjer. De slutar strax innan inkörning från tre-filiga infarter... Why lixom? Fast i Turkiet har man väjningsplikt i rondeller så det finns ju många knasiga trafikregler i världen...
Samma vid biltullarna, (fast där var det värre i Frankrike). Från 4-filig motorväg till ca 25 betalbås. På andra sidan blir de 25 båsen bara ett öppet fält. Inga linjer, alls! Folk bara gasar på de 200 metrarna tills det blir 4 filer igen...

Vi har trevliga grannar, en engelsman, en spanjorska och deras gatu-hund. De har bott i husbil i flera år. Håller på med film och som författare. De försöker integrera oss och pratar spansk/engelska. Är söta och frågar om vill hänga med på saker och försöker hitta ett band åt Tompa :)

Compact living

Att leta hus i Spanien är ett kapitel för sig. Ja det har väl varit det tuffaste på hela resan. Tänkte av nån anledning att mäklarna kanske kunde engelska... Men nope. Några har tom bara lagt på när vi frågat om de pratar engelska. Ett par lägenheter har vi fått respons på och t.o.m fått bokad visning för men de försvann i ett nafs samma kväll. Typ ingen verkar svara på mail, även om man t.o.m får en första automatisk bekräftelse att det kommit fram. Men alla verkar ha appen "WhatsApp", för att slippa betala telefonsamtalen? Så nu har vi det också.
Idag fick jag tillbaka 4 mail! De kunde inte ens tas emot av mottagaren pga mail-fel. Bra bostads-sida. Men vi kämpar vidare! Den sista oktober stänger tydligen campingen.

Äntligen! Språkkurs i spanska är nu bokad och klar! Den 17:onde kör vi igång, ända fram till jul. Skolan heter Speak-easy och hade fått bra betyg och omdömen. Tydligen kör de helt på spanska redan från början 😳

På Facebook finns en grupp som heter svenskar i Barcelona. Hittat en hel del bra tips där faktiskt! Folk som frågar allt mellan himmel och jord, vill träffas för en fika, eller söker lägenhet/jobb.

Imorgon börjar jag en kurs, en veckas självutveckling och retreat. Det ska bli mycket spännande!

– Yoga, meditation, avslappning, coaching, medial vägledning, reikihealing & god mat, sol, värme, bad, stillhet, gemenskap & reflektion.

Det är en svensk instruktör, blir lite för hardcore annars :p Under kursveckan bor vi på nåt flummigt hotell en bit upp i bergen i staden Sitges, lite väster om Barcelona. Ser väldigt mysigt ut. Dyr stad dock.
Bästa Thomas tar hand om hundarna under tiden.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar