måndag 6 februari 2017

Januari och tomten har inte kommit än!

Gott nytt 2017!

De första dagarna på nya året började vi tuffa hemåt mot Barcelona igen. Vi såg många fina vyer även på vägen hem, det var berg, byar och stränder. I en stad hade ett stort piratskepp lagt ankare. På den båten vill jag bo!






Hemma i betongen igen


Här firar man julen lite annorlunda... 
Ca 23/12-25/12 så äter man middagar, går på midnattsmässa och umgås, typ som hemma fast mer. Men presenterna får man inte än...

Kvällen den 5:e januari kommer de tre kungarna (3 vise männen). De har med sig presenter till de snälla barnen och de barn som inte skött sig får bitar av kol. Barnen lämnar sina önskelistor till kungarna och på natten när barnen sover så delar de ut presenterna. Utanför sin dörr lämnar man inte tomtegröt utan hö och vatten till kungarnas kameler. Att kungarna anländer till stan är en stor grej, alltså en jättestor grej! Dels för att barnen får sina paket morgonen efter men också dels för att när kungarna kommer har de med sina harem, djur, cirkusar och medhjälpare... 
Så vi bestämde oss för att avsluta våran jul/nyårs trip med husvagnen och hann hem till Barcelona precis i tid för kungarnas ankomst!

Kungarna anländer med båt till hamnen. De tas emot av borgmästaren som ger dem THE Key till staden och som kan öppna allas dörrar. Med pompa och ståt tågar de igenom city med anhängare, ljus, musik och glitterkanoner. Gatorna var proppfyllda med folk, lika stor del vuxna som barn. Då och då kom långa lysande mekaniska armar med håvar ut från kungarnas vagnar, där kunde man lägga sina önskelistor. Hela tåget avslutades med att det kom en "natt-fe", barn i sängar, stora vagnar fyllde med alla inslagna paket och en maskin som sprutade ut mängder av pappersbeklädda godisar över folket. T.o.m "vuxna" jag blev båda tårögd och glad, jag menar glitter, godis, sagoland och tjackade godisletande ungar. Hamnade i fairyland för en stund <3

Här är liten film på spektaklet:

Kungarna kommer!


I januari kom även bästa Eva över tillsammans med Krille och Tommy. Måhända en kort men en mycket nödvändig träff. Av Krille och Eva fick vi Astrid och Apornas goda veganost och Tommy hade skapat värsta Sverigepåsen med falurut, kaviar, marabou mjölkchoklad, rödbetssallad och julmust! Å som pricken över i:et en mini flaggstång med svenska flaggan och en klassisk dalahäst att klappa på när vi saknar vår Moder Svea.


Så skönt att bara få hänga med gott folk! Äta på fredagen, ut på kvällen till det enorma stället Razzmatazz. Kändes jättestort även fast bara typ 2 av 4-5 våningar var öppna. Mycket cool industrilokal. Metall, ståltrappor, blinkande lampor och cementväggar samt typ en takterrass. En DJ spelade mycket skum... industritechno? Tydligen har de i vanliga fall ett 80-tals dansgolv så Eva och jag har redan en till outtalad date.
Dagen efter tillbringade vi i stan och medans Eva och jag kollade in i second-hand affärer och åt croissanter så gick pojkarna och kollade i kniv-butiker ;p

Zombie och Tommy

Kvällen tillbringade vi i vardagsrummet och hann gå igenom allehanda viktigt och extremt oviktiga samtalsämnen. 
Tätt ihoppackad med hundarna som såklart också vill få plats i sofforna :) 
Att få en dos "häng" är fan sjukt viktigt!

Lång dag :)

Flyttdags!
I slutet på månaden var det äntligen dags för oss att flytta! Bort från smet och trafikkaos mot stranden! Vi har hittat en lägenhet i Poblenou, en liten 3.a, cirka 5 minuters promenad från stranden. Mycket lugnare gator och både vi och hundarna är mycket nöjda.


Nya studentlyan. Måste köpa soffa!
Sol, sandstrand och 18 grader. Jag tror jag gillar januari igen!



Vårt nya "barrio" är mycket gammalt. Det är mycket gågator och alléer samt förmodligen mer träd än i hela övriga Barcelona :P Alla här verkar, cykla, spela fotboll, åka inlines, jogga eller bara vara aktiva över lag. Nya rutinen är en långpromenad om dagen på stranden i rask takt. Så skönt att slippa trafiken! 



Väggmålningen mittemot vårt hus.

Sötaste bikerklubben?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar