torsdag 5 januari 2017

December i Barcelona


Pampig entre, och stålmannen på taket...

Kylan har kommit i fatt lite, spec på natten då det gått ner till runt 5-8 grader ibland men det gör inte så mycket. På dagen är det nästan alltid strålande sol och typ 15-18 grader, iaf i solen. Underbart att slippa känna den där tröttheten man får efter veckor av kyla och mörker. 




Rizzla blev akut sjuk denna månad, efter ha kräkts blod så hamnade vi på en akutmottagning. Snabb hjälp, trevlig personal, (skönt att kunna lite spanska dock!), fin klinik och helt andra priser än hemma... Pris för röntgen, 2 nätters övernattning, 2 ultraljud, massa dropp, massa blodprover osv slutade på ca 5000:- Nu hoppas vi hon blir bra iaf.



I mitten på månaden fick vi äntligen besök av inte mindre än fabulous Maria. Man kan sammanfatta fredag-måndag med ett ord. Äta. Efter ätit oss fram bland Barcelonas restauranger och caféer så pustade vi ut i soffan och pratade om existensiella frågor ;)



En annan kväll drog Thomas och jag ut och drog till en mystisk club där de spelade elektro. Moog hette stället som ligger i Raval i Barcelona. Mörkt, med lite industriell känsla och proppat med folk. Rätt bra musik. Hit kommer vi gå igen.

Julkrubbor är vanliga här. Men den här var stoor!
En grantant...

Två dagar innan jul flyttade vi in i husvagnen igen, denna gång för bara 14 dagar. Detta pga att lägenheten redan var uthyrd denna period då vi flyttade in. 
Vi tänkte att vi skulle se lite mer av Spanien och samtidigt nyttja solen. Det visade sig vara en bra idé. Det blev soliga veckor.


Första natten sov vi på en parkering. Det ingick mycket tomt... Morgonen erbjöd frukost i solen på "baksidan".

Vi tuffade iaf på längs solkusten till båda Alicante, Torriveja och Valencia. Mycket trevlig tur även om Thomas tyvärr var konstant förkyld. 


On the road again :)

I Alicante besökte vi en gammal fin borg högt uppe på ett berg. Jag blev kompis med ett par måsar och passade på att fota lite...














På vägen ner körde vi förbi den här lilla flocken.  Många loskor blir det...

Valencia kändes väldigt modernt och vi besökte en del av stan där många byggnader kändes inspirerade av djuphavsfiskar, valmunnar och fiskskelett... 








Marie leker Jesus.





Djuphavsfisken.





Vi hittade mystiska statyer med lådor till huvuden...









Kanske den coolaste byggnaden ever.

De hade även ett akvarium som jag efter mycket om och men till sist bestämde att vi skulle besöka... Och det var fint, till de allra flesta djuren, men den ensamma vitvalen i den lilla tanken och valrossarna (?) fick mitt hjärta att brista och jag ångrade genast att jag hade bidragit till att dessa djur får leva som de gör.


Förlåt <3
Jag var orolig för zombie först eftersom han är ljudrädd. Men första raketen hörde vi typ kl 22 och så ett par i fjärran vid 23. Klockan 24 kom det några till men eftersom det knappt smällt innan så blev han knappt rädd alls! 


God nytt år!

Och så pluggade vi spanska, gick strand och stadspromenader och kollade lite på julmarknader. Och jag passade som alltid på att foto gatukonst.







Sjukt snygg..




Garageport


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar